Door Liquido Fashion

Niets is zo veranderlijk als de mode. De trends komen en gaan en zo verandert ook de stijl van en de vraag naar yogaleggings en sportkleding. Een van de elementen die door de jaren heen enorm verandert is de hoogte van de tailleband van broeken. We hebben allemaal wel de periode gehad waarin we heupbroeken droegen met een tailleband die maar net boven de schaamstreek kwam. En dan is er weer een periode waarin de tailleband steeds een beetje verder omhoog gaat in het modebeeld.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik, vooral naarmate ik ouder wordt, toch wel echt een duidelijke voorkeur heb ontwikkeld voor de hogere tailleband. Niet in de eerste mate voor het comfort. Want een hogere taille voelt voor mijn lijf toch echt een heel stuk comfortabeler.

Die hoge mate van comfort is iets wat ik dan ook vaak terug hoor van zeer tevreden Liquido Lovers over het meest recente model leggings met de Ultra High Waist.

De Liquido leggings hebben namelijk niet alleen verschillende beenlengtes, maar ook verschillende hoogtes wat betreft de tailleband en zelfs verschil in de breedte van de tailleband. En die tailleband bepaalt voor een heel groot deel het draagcomfort van een yogalegging of sportbroek.

  • capri leggings hebben medium hoge tailleband
  • standaard 7/8 leggings hebben een medium hoge tailleband
  • extra lange leggings hebben een hoge tailleband
  • UHW leggings hebben een extra hoge tailleband (Ultra High Waist)
Liquido Fashion Ankara Yogalegging Sportlegging Yogakleding Sportkleding

De Ultra High-Waist Leggings zijn zo populair dat Liquido deze inmiddels ook in verschillende beenlengtes produceert. Deze extra brede en extra hoge tailleband is nu verkrijgbaar in diverse prints en effen kleuren in zowel de extra lange lengte als de 7/8 beenlengte.

Niet alleen het comfort speelt een rol bij de populariteit van de extra hoge tailleband. Deze bredere en hoge tailleband kleedt namelijk ook heel mooi af. Geen snijdende tailleband die een ‘muffintop’ veroorzaakt, maar een tailleband die lekker helemaal over de buik gaat en daardoor ook minder neiging heeft om af te rollen tijdens je practice.

En zie jij nu een prachtige print in een model met een Ultra High-Waist tailleband, terwijl jij daar eigenlijk juist niet zo fan van bent? Geen probleem, de gehele tailleband is dubbel gevoerd, dus je kunt hem ook prima dubbel vouwen. Op die manier creëer je een medium hoge tailleband.

Tenslotte is natuurlijk ieder lichaam uniek en zal er nooit 1 model zijn waar iedereen blij van wordt. Dus variatie is en blijft belangrijk. Daar proberen wij dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden met onze inkoop en onze feedback aan het moederbedrijf Liquido Official in Brazilië.

Bekijk alle Ultra High-Waist Leggings hier.