Deze week introduceren we onze eerste gastblogger:

Jasmijn Dijkstra van Royata Yoga & More.

Jasmijn is onze eerste ambassadeur en wij zijn heel blij met haar. Ze is yogadocente en een prachtig wezen: iemand die altijd op zoek is naar integrite
it, verdieping en de schoonheid van het leven. Wij zijn dan ook trots dat zij zich wil verbinden met Liquido Fashion!

Practice what you Preach

De zin “Practice what you preach” galmt voor de zoveelste keer deze ochtend door mijn hoofd wanneer ik mezelf mooie, wijze, wereldse woorden hoor zeggen tijdens de Hot Yoga les op woensdagochtend. Ik voel dat m’n voorhoofd verrimpeld en ik zie mijn eigen kritische blik, weerspiegeld in de levensgrote spiegelwand in de studio.

“Ja, Jasmijntje”, zegt mijn kleine kritische ik, “dat zeg je nou wel allemaal zo mooi; “blijf bij jezelf” en “luister naar je lichaam” en “hou je adem vloeiend” en “voel waar jouw lijf behoefte aan heeft”, maar hoe zit het met jou? Luister jij nog goed naar jezelf? Hoe vloeiend is jouw ademhaling?”

Ik ruk mezelf los uit deze korte overpeinzing en richt mijn aandacht weer op mijn studenten, een zaal vol! Ruim 30 yogi’s zijn deze ochtend op hun mat gestapt om in de 36 graden verwarmde studio hun yoga practice te komen doen en ze staan al een paar ademhalingen in Downward Facing Dog. Ik sla dit momentje op en beloof mezelf “daar ga ik straks mee verder”.

Inhale, lift your left leg up, exhale…..

Als ik ruim drie uur later, na mijn tweede les, onder de warme douche sta komen de gedachtes van die ochtend terug en voel ik een serene rust over mij komen.

Ik ben aan mijn 3e jaar als Fulltime Yogajuf begonnen en onder die warme douche realiseer ik me dat het tijd is voor verdieping. Voor vertraging en stilte.

Het is tijd voor meer buiten zijn, voor meer meditatie, meer self-practice, meer tevreden zijn met het NU.

Het is tijd om meer naar (mijn eigen) levens-lessen te luisteren.

Het is tijd om te mogen groeien, zodat ik de wereldse wijsheden die ik deel, niet alleen ken en snap met mijn hoofd, maar zodat ik deze yogawijsheden zelf nog meer kan leven, kan beleven. Om ze vanuit daar opnieuw te mogen delen met mijn studenten.

Het tijd voor berusting, een zachte uitademing met een tevreden glimlach.

Het is tijd voor leven vanuit vertrouwen.

Het is tijd voor genieten vanuit mijn stabiele basis.

Tijd om mijn wortels dieper de aarde in te laten groeien en mijn takken naar de hemel te laten rijken.

Het is tijd om mezelf nog meer open te zetten als instrument zodat “het leven” zijn mooie wijze woorden door mij heen mag delen.

Het is tijd om mijn authentieke zelf de ruimte te geven. Om te mogen worden wie ik werkelijk ben. Vanuit liefde voor mezelf.

Yoga docente zijn is een prachtig beroep, met eindeloze mogelijkheden in zelfontwikkeling en groei. Het is heel fijn dat ik ervan kan leven, maar de dankbare reacties van mijn studenten zijn van onschatbare waarde. Zien en horen dat de wijsheden die ik deel, veelal geleend van ‘s werelds meest inspirerende mensen, soms zo raak zijn dat iemand me met betraande ogen komt bedanken na de les, is waar ik het werkelijk voor doe. Ik blijf toch gewoon een hulpverleenster in hart en nieren  😉

Namaste,

Jasmijn Dijkstra

Als je meer informatie wilt over Jasmijn, bezoek dan haar website:  www.royatayoga.com