Door Wies Brock

Een paar dingen waar ik echt blij van word zijn: yoga, strand, zee, lekker eten, fijne gesprekken en de gezelligheid van andere mensen. Om deze reden organiseer ik dan ook één keer in de zoveel tijd een yoga & lunch aan het Bloemendaalse strand. Zo ook weer afgelopen zaterdag. Dit keer was ook de zon aanwezig, die ook ongetwijfeld tot één van mijn blijmakers behoort.

Een paar dagen voor de yoga & lunch rolde ik mijn mat uit in mijn woonkamer en zette ik een lekkere playlist aan. De rest volgde vanzelf! Ik kwam tot een flow met verschillende series die uiteindelijk leidden tot Vasisthasana (de zijwaartse plank). Voor een extra uitdaging, met de benen geplaatst in Vrksasana (de boom). Tijdens de flow wilde ik de nadruk leggen op zowel de stabiliteit als de zachtheid die de verschillende yogahoudingen vereisen: sthira & sukha. Welke lichaamsdelen zorgen voor stabiliteit, waar houd je de kracht vast? Daarentegen zijn er andere delen in je lichaam waarin je juist meer de zachtheid en vrijheid kunt ervaren in de houding. Waar laat je de spanning los?

Op zaterdag verzamelde zich een leuke, enthousiaste groep mensen bij strandtent San Blas. Na eerst samen op ontdekking te zijn gegaan door middel van de yoga flow, schoven we aan tafel. San Blas had weer een heerlijke, krachtige lunch voor ons geregeld. De tafel stond vol met belegde broodjes, een rijke salade en verschillende smoothies. Ook kregen we een maissoepje. Dit had ik nog nooit eerder gegeten, maar kan ik vanaf nu zeker aanraden. Er werd gezellig bijgepraat en ook ontstonden er nieuwe connecties. Zo bleken mijn moeder en de moeder van Marloes beiden in het onderwijs te werken, waar ze heel gezellig over konden kletsen. Na de lunch wandelden we een stuk over het strand, om nog even te genieten van het zonnetje en een zacht zeebriesje. Heerlijk!

Sthira & Sukha: kracht & zachtheid. Met de krachtige lunch en het zachte zeebriesje, was deze editie van de yoga & lunch wat mij betreft weer een groot succes. Mijn blije gevoel nam ik mee de rest van de dag in. Sthira & Sukha: vasthouden & loslaten. Welk gevoel of welke gedachte wil jij graag vasthouden, wat neem jij mee de rest van je dag in? En welk gevoel of welke gedachte wil jij graag loslaten, wat laat jij achter?