Door Liquido Fashion

Perfecte harmonie tussen mode en omgeving

Ieder jaar worden miljoenen kledingstukken weggegooid, hetgeen er een enorme druk op de stortplaatsen levert en op de vervuiling van onze planeet.

Industrieën met een grote impact op het milieu (zoals de textielindustrie) moeten hun hoeveelheid afval op de stortplaatsen substantieel verminderen om de erfenis voor toekomstige generaties te beperken.

Amni® Soul Eco, ’s wereld eerste biologisch afbreekbare garen

Amni® Soul Eco, ’s werelds eerste bilogisch afbreekbare garen heeft een verbeterde polyamide 6.6 formule waardoor de kleding snel wordt afgebroken nadat het is weggegooid. Deze technologie zorgt ervoor dat de kleding zijn duurzaamheid en kwaliteit behoudt tijdens het gebruik, alsmede de polyamide vezel voordelen (zacht, comfortabel, makkelijk in onderhoud, enz.)

Met een afbraak in 3-5 jaar breekt de the Amni® Soul Eco solution tien keer sneller af dan conventionele polyamides, waardoor mode daadwerkelijk eco-sustainable wordt.

“Ultimately, this enhances landfills productivity waste by a degradation rate and then directly promotes the conservation of green areas.”

Voordelen voor de planeet, voordelen voor ons allen:

  • Eco-Friendly productie: Recycling van proceswater en behandeling van broeikasgassen.

  • Flexible processing: een unieke kans om producten van hoge kwaliteit te creëren in alle segmenten van de textielindustrie.

  • Waste management: Breekt 10x sneller af dan conventionele polyamides. Het is daarnaast 100% recyclebaar en herbruikbaar.

  • Biodegradability: Vermindert de afbraaktijd van polyamide kleding op stortplaatsen drastisch.

  • Energy Efficiency: Katoen consumeert meer energie dan polyester.

  • Fresh water availability: Katoen consumeert meer water dan polyester.

Recycle

Lycra EcoMade is een revolutionair nieuwe elastane/spandex vezel die gemaakt is met pre-consumer gerecyclede materialen.

De Lycra EcoMade vezel is ontwikkeld om dezelfde mate van comfort, pasvorm en bewegingsvrijheid te bieden als de originele Lycra vezel, maar is gemaakt met afval dat is verzameld op de productievloer en gemend met nieuwe vezels in specifieke concentraties. Dit vermindert de hoeveelheid afval en brengt het afval weer terug in het productieproces.

“A recent study showed that two out of three respondents thought sustainability is one of the top three issues impacting our world today, and over 50% said they wanted to improve their footprint in the area of textile and apparel waste,” said Jean Hegedus, Sustainability Director of The Lycra Company. “Our EcoMade solutions will help our customers meet the consumer’s need for more sustainable apparel.”

Sustainability, Responsibility & Excellence

Product Sustainability is een van de 3 kernwaarden in The Lycra Company’s Planet Agenda, naast Corporate Responsibility en Manufacturing Excellence. Dit framework representeert de toewijding van het bedrijf om producten en technologieën te ontwikkelen die de belasting op het milieu minimaliseren, de productprestaties te verhogen en de gezondheid en veiligheid te waarborgen van de werknemers en gemeenschappen waar zij werken.

“We believe sustainability is a journey of continuous improvement that touches every aspect of our business, from reducing energy, water usage and waste at our sites to developing new products with excellent performance and a smaller footprint,” said Ms Hegedus. “As part of our ongoing commitment to sustainability we have also set a goal to convert the vast majority of our Coolmax and Thermolite fiber business to EcoMade (post-consumer recycled) versions by 2021.”

Wat doet Liquido zelf?

Naast alle eco-opties die we gebruiken in de kleding, zorgt Liquido in Brazilië ook voor een zo efficiënt mogelijk productieproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van energiezuinige machines, het materiaal zoveel mogelijk wordt gerecycled en alles lokaal wordt geproduceerd.

En Liquido Fashion?

Eenmaal in Nederland neemt ook Liquido Fashion haar verantwoordelijkheid om zo groen mogelijk te ondernemen. Dat betekent dat wij onze bestellingen verzenden in kartonnen verpakkingen die gerecycled kunnen worden. Onze leveringsbonnen worden geprint op papier van JK Paper, die een boom planten voor elk pak papier dat verkocht wordt. En loopt ons bedrijf ook volledig op groene energie, dankzij onze zonnepanelen.

Zo kun jij met een gerust hart genieten van onze producten en ondertussen blijven altijd bezig om onze impact op het milieu te verminderen waar mogelijk.

Let’s go green together!